7. ročník Ružinovského preteku o najposlušnejšieho psíka SČK – BKZB

7. ročník Ružinovského preteku o najposlušnejšieho psíka

SČK – BKZB usporiadala 1.6.2003 pri príležitosti Medzinárodného dňa detí už 7. ročník Ružinovského preteku o najposlušnejšieho psíka. Deti súťažili v dvoch kategóriách: A – od 6 do 10 rokov a B – od 11 do 15 rokov. Prihlásených bolo 10 detí v kategórii A a 15 detí v kategórii B. V obidvoch kategóriách sa preskúšavala ovládateľnosť štvornohých chlpáčov, aj keď niekedy nebolo celkom jasné, či cvičí dieťa so psom alebo naopak. Tento rok bola návštevnosť ovplyvnená silným raňajším dažďom, a aj keď sa počas samotného preteku usporiadateľom podarilo „vybaviť“ vcelku teplé a miestami dokonca slnečné počasie, návštevnosť bola nižšia ako po iné roky. Napriek tomu sa však podarilo zorganizovať peknú akciu, ktorá množstvom súťaží a hlavne cien pomohla spestriť MDD bratislavským deťom.

Po prezentácii a veterinárnej kontrole predviedli členovia BKZB ukážky poslušnosti, ako aj športovej a záchranárskej kynológie.

Potom prišlo na rad meranie síl..

Po skončení jednotlivých disciplín prišla na rad kultúrna vložka v podobe etského tanečného

súboru. a po krátkej prestávke sa rozbehli jednotlivé súťaže. Deti z A kategórie si zmerali

sily v hode loptičkou na cieľ, a potom deti dostali možnosť nakresliť svojho štvornohého

kamaráta. Na záver sa ešte robil tzv. rozstrel medzi víťazkami oboch kategórií o celkového

víťaza preteku, ktorým sa po ťažkom boji stala Sandra Hinerová s Nikitou.

 

Víťazi kategórie A:
1. Danka Nagyová a Lila
2. Michal Bendel a Luky
3. Monika Molnárová a Blacky

Víťazi kategórie B:
1. Sandra Hinerová a Nikita
2. Jindřich Crhan a Fram
3. Janka Tylešová a Nero

 

Na záver ostáva už len poďakovať sponzorom tohtoročného preteku, spoločnostiam: Alacatel, Tchibo, Microsoft, SAS Institute, Royal Canin, Skama, Treksport, MVDr. Matuškovej a rodine Balogovej.

 

Po skončení jednotlivých disciplín prišla na rad kultúrna vložka v podobe detského tanečného súboru. a po krátkej prestávke sa rozbehli jednotlivé súťaže.

 Deti z A kategórie si zmerali sily v hode loptičkou na cieľ, a potom deti dostali možnosť nakresliť svojho štvornohého kamaráta.

Spoločnou disciplínou pre obidve kategórie bola súťaž o najrýchlejšieho psíka.

B kategória starších detí mala na programe náročnejšie disciplíny, ako beh v jednej ruke s vajíčkom na lyžičke a v druhej ruke so psom na vodítku a skok vo vreci.

Víťazi všetkých disciplín boli, ale aj tí, ktorým šťastie menej prialo, neodchádzali s prázdnymi rukami