LVT Šintava 2004

LVT Šintava 2004

 

V dňoch od 25.07. do 08. 08. 2004 sa už piaty krát konal letný výcvikový tábor SČK BKZB na Šintave. Zúčastnili sa ho psovodi zo Žilinskej KZB (3 + 1), z KZB Holíč (4), z Humenného (1 + 2) a takmer celá Bratislavská KZB. Ubytovanie bolo opäť na starom mieste v Lodenici.

V rámci LVT sa uskutočnilo aj 2. sústredenie ZKZ SR. V nedeľu 01.08.2004 v doobedňajších hodinách sme sa pod vedením Ing. M. Tureka školili v teoretickej príprave na zlaňovanie, dozvedeli sme sa ako určovať azimut a pracovať s mapou, aj ako zostrojiť provizórne nosítka z lyží. Poobede nasledovalo praktické využitie nadobudnutých teoretických poznatkov zo zlaňovania. Ako výcvikové stredisko poslúžila zrúcanina sereďského kaštiela, kde sme si vyskúšali zlanenie z okna, výstup (žumarovanie) po lane do výšky druhého poschodia a na svoje si prišli aj naši štvornohí zverenci, ktorí si tiež, viac-menej nedobrovoľne, vyskúšali zlaňovací postroj.

V pondelok prišli psovodi z Holíča a zapojili sa do už rozbehnutého kolotoča celodenného tréningu. Terény na stopy – pokosená ďatelina, boli hneď za dedinou, ruiny opäť v kaštieli, plošné vyhľadanie sa trénovalo v lesoch popri Váhu, poslušnosť a obratnosť sme cvičili priamo v areáli Lodenice. Vo štvrtok bol naordinovaný celodenný odpočinok, aby si psy aj psovodi oddýchli pred nadchádzajúcimi skúškami.

V piatok sa konali skúšky podľa národného skúšobného poriadku NSPZT. Zúčastnilo sa 7 psovodov – SVZM (1x Holíč, 3x Bratislava), SPZP – P1 (1x Holíč, 2x Bratislava). Uspeli 4 psovodi – SVZM (1x Holíč - dobre, 2x Bratislava – veľmi dobre, dobre), SPZP – P1 (1x Bratislava – dobre). V sobotu od skorého rána bežali skúšky podľa IPOR. Zúčastnili sa ich 5 psovodi – RH E (1x Bratislava), RH T A (2x Bratislava, 1x Humenné), RH FL A (1x Žilina). Uspeli 2 psovodi, resp. 1 psovod s dvoma psami z BKZB – RH E (veľmi dobre), RH T A (dobre).