Medzinárodný výcvikový víkend záchranárskych psov v Holíči 8/2011

Posledný augustový víkend (26.-28.8.2011) sme sa zúčastnili ďalšieho medzinárodného záchranárskeho sústredenia, tento krát v Holíči. Začiatok sústredenia bol naplánovaný už na piatok, na programe mali byť stopy. Kvôli silnému nárazovému vetru sme však výcvik pachových prác museli odložiť, a tak sme piatok strávili pri ohni a grilovačke v dobrej nálade.

V sobotu opäť zaúradoval silný vietor, a namiesto na stopy sa išlo do lesa kúsok za Holíčom trénovať vyhľadanie na ploche. Poobede sme pokračovali v holíčskom kaštieli vyhľadaním v ruine a po návrate na cvičisko Holíčskej KZB, si niektorí z nás vyskúšali aj nové prekážky a potrénovali poslušnosť. Večer nás vietor a dážď vyhnali od ohňa, náladu sme si ale nenechali pokaziť a v družnej debate sme pokračovali až do neskorej noci.

V nedeľu sa už počasie umúdrilo a došlo konečne aj na stopy, ktoré sa šlapali priamo na letisku hneď oproti cvičisku. Zo stôp sme sa opäť presunuli do kaštieľa, kde sme náročný pracovný víkend ukončili tréningom vyhľadania v ruine. 

Sústredenia sa zúčastnilo 10 psovodov – 2 členovia KZJ ČR, 3 členovia BKZB, 1 člen Dog Academy a domáci z KŠZK Rúbanice – Holíč. Poďakovanie za všetkých zúčastnených patrí Janke Šafářovej, ktorá celé sústredenie organizačne pripravila a celé tri dni sa o nás príkladne starala.

Helena Pavlíková