Skúšky IPOR 2.11.2013, Malacky

Dňa 2.11.2013 sa v Malackách konali skúšky záchranárskych psov podľa medzinárodného skúšobného poriadku IPO-R organizované Bratislavskou kynologickou záchranárskou brigádou.

Spolu nastúpilo 11 psovodov, z toho na plochu 7 a do ruiny 4 psovodi. Plocha sa konala v lese za Malackami na Vampíly, ruina opäť za Malackami, ale opačným smerom v Gajaroch. 

Začínalo sa skoro ráno o 7.00 hodine. Psovodi sa stretli v lese, kde na nich čakal už p. rozhodca Karel Pavlík (CZ). Ako prvá nastúpila kategória RH-FL-E, potom RH-FL-A a jeden psovod v kategórii RH-FL-B.  Už o desiatej dopoludnia bolo hlásené, že nastupuje posledný psovod.

Po ukončení špeciálnej práce na ploche sa hneď presúvalo do ruiny, kde sa skúšalo v kategóriách, RH-T-E, RH-T-A a RH-T-B.  Po ukončení aj tejto špeciálnej práce sa všetci zúčastnení presunuli na cvičisko kynologického klubu KK Záhorák v Malackách, kde na nich čakal teplý čaj, káva a tiež občerstvenie. Po osviežení sa pokračovalo skúškou poslušnosti a obratnosti všetkých psov. Z 11 psovodov úspešne vykonalo skúšku 5 psov.

Počasie bolo prívetivé, po ukončení skúšok nám vyšlo slniečko, ktoré potešilo aj tých, ktorým sa skúška nepodarilo vykonať.

Veľká vďaka patrí organizátorom, rozhodcovi, ale predovšetkým figurantom. Obdiv si zaslúžia všetci účastníci skúšok, za odhodlanosť a dlhú prípravu na skúšky. A tým, ktorým to tentoraz nevyšlo, držíme všetky palce, aby to nabudúce úspešne zvládli.

Sme radi, že sme mohli  pomôcť s prípravou a s poskytnutím priestoru.

KK Záhorák, Malacky

 
Za BKZB nastúpilo 7 psovodov (L. Dobríková - RH FLE, L. Mackových - RH FLE, M. Šiška - RH TE, B. Hideghétyová - RH FLA, V. Kosáčová - RH FLA, V. Vyčítalová - RH FLA, L. Valentovičová - RH TA). Úspešne zložiť skúšku sa podarilo štyrom psovodom (L. Dobríková, L. Mackových, M. Šiška, L. Valentovičová).