Majstrovstvá Rakúska 10. - 12.8.2012, Bruck an der Leitha

10. - 12.8. sa v kúsok od slovenských hraníc konali Majstrovstvá Rakúska záchranárskych psov podľa FL B, T B a F B, kde Dáša Baňárová s Chesterom z Chotára obsadila v tvrdej konkurencii domácich pretekárov tretie miesto v kategórii FL B. Zároveň s počtom bodov 273, pričom od druhého miesta ju delil len jeden bod, splnila aj podmienku účasti na budúcoročných Majstrovstvách sveta.

Chester – IPO R FLB – 273 bodov

A - vyhľadanie na ploche -183 bodov -  rozhodca W.Hoffman

B,C – poslušnosť a obratnosť – 90 bodov – rozhodca

Po zaregistrovaní  sme využili čas na krátky tréning, hlavne zoznámenie sa s prekážkami. Stoly na mety boli velmi zaujimave, uplne zanikli vedľa výrazných bielych reklám na krmivá, na ktoré mali viacerí  tendenciu vyskočit, čo bolo samozrejme veľmi ťažké.  Vyhľadanie na ploche sme začali včas hlásením stručným vysvetlením terénu zo strany rozhodcu.

Už pri hlásení bolo na Muche vidieť, že niečo vetrí na pravej strane za kopami dreva. Takže na prvé vyslanie zo základnej línie sa v momente vrhol do krovia za kopami a vyštekal prvého pomocníka. Nasledovalo preskúmanie ľavej strany. Po zmiznutí v lese som vstúpila do terénu a postupovala som v tvare U okolo lesa. Druhý figurant na nás čakal v hornej časti nie moc strmého terénu. Po overení bunkra, sme pokračovali vrchnou stranou. V čase dvanásť minút sme mali všetkých troch pomocníkov pod kontrolou. Pán rozhodca ocenil našu prácu na 183 bodov, čo sa mi zdalo trochu málo. Stačilo to na tretie miesto v celkovom hodnotení, kde nás o bod samozrejme predstihli psovodi z Rakúska. Pre mňa to bola prvá skúsenosť, kde som si mohla taktiku hľadania zvoliť sama.