Memoriál MUDr. O.Kráľovej-Mistríkovej 23. - 25.8.2013

Ku koncu leta sa členovia Banskobystrickej kynologickej záchranárskej brigády pravidelne stretávajú pri príležitosti organizovania jedného z najkrajších kynologických podujatí na celom Slovensku. Tým podujatím je Memoriál MUDr. Oľgy Kráľovej – Mistríkovej vo výkone záchranárskych psov s medzinárodnou účasťou, ktorý sa tento rok konal v dňoch 23. – 25. augusta 2013 na Donovaloch pri Banskej Bystrici. Memoriál je zároveň aj IRO skúškami podľa skúšobného poriadku IPO-R. 

Účastníci z deviatich krajín si v rámci medzinárodných IRO skúšok prišli zmerať sily v kategóriách plocha, ruiny a stopa. O ich úspechu či neúspechu rozhodovali rozhodcovia p. Vladimír Kuchta a p. Karel Pavlík, obaja z Českej republiky a p.  Astrid Laner z Talianska. Každý psovod, ktorý sa skúšky zúčastnil, preukázal so svojím psom kvalitnú a odbornú prácu, či už na úseku poslušnosti a obratnosti, alebo pri výkone špeciálnych pachových prác. V teplom letnom počasí nebolo pre psíkov vôbec jednoduché pátrať po „nezvestných osobách“. Prehľadávanie zrútenej budovy alebo rozľahlého lesa dalo zabrať aj tým najskúsenejším. Od piatku až do nedele sa na skúškach postupne vystriedali okrem Slovákov psovodi z Českej republiky, Rakúska, Rumunska, Slovinska, Holandska, Fínska, Dánska a Poľska.

Zdroj: https://www.dog-rescue.sk/clanok/2013-08-25-21-ronk-memorilu-mudr-ogy-krovej-mistrkovej

Od nás sa zúčastnila Nika Kosáčová s Bordie podľa RH FLB. Spomedzi všetkých štartujúcich na FLA a FLB skúškový limit splnili len dve pretekárky, Nika so stratou len jedného bodu na víťazku z Fínska nakoniec obsadila krásne druhé miesto. Bordine patrí veľký rešpekt, že bez problémov zvládla mimoriadne náročný terén v lese, na ktorom si väčšina štartujúcich vylámala zuby a samozrejme aj Nike za zodpovednú prípravu. Gratulujeme a držíme palce na blížiace sa MS! :)