Na palube jednorožca 16.6.2012

Vyvrcholením projektu Moonlightcamp bol happening v Sade Janka Kráľa v Bratislave, 16. júna 2012. Záštitu nad projektom prevzala poslankyňa Európskeho parlamentu pani Monika Flašíková Beňová a starosta mestskej časti Petržalka pán Vladimír Bajan. Cieľom "happeningu" bolo pripraviť pre širokú verejnosť príjemne a užitočne strávený čas rodičov a starých rodičov s deťmi. Pre deti bolo pripravených 12 stanovíšť s ukážkami prác Policajného zboru, Slovenského Červeného kríža, Hasičského a záchranného zboru, Horskej služby a samozrejme BKZB. Formou súťaží si deti mohli vyskúšať zručnosti na rôznych miestach parku pri rozmanitých atrakciách. Každé dieťa sa pri príchode zaregistrovalo, dostalo hraciu kartu do ktorej zbierali pečiatky po absolvovaní každého zo stanovíšť. Po absolvovaní všetkých sa hracia karta dostala do žrebovania tomboly o vecné ceny a okrem iného aj 20 pobytov v letnom desaťdňovom zážitkovom tábore vo Vysokých Tatrách.

Na centrálnom pódiu sa vystriedali okrem známych umelcov aj absolventi kurzu herectva a priestor dostali aj vybrané detské súbory. Počas "happeningu" absolventi kurzu Prvej pomoci predviedli ukážku zásahu Integrovaného záchranného systému v spolupráci s profesionálmi.
Na našom stanovisku sme pre deti pripravili rôzne aktivity súvisiace so záchranárskou kynológiou. Pre najmenších to bolo vyfarbovanie loga, či skladanie puzzle s motívom nášho loga. Pre starších sme pripravili vedomostné otázky týkajúce sa záchranársych psov. Malí aj veľkí si mohli okrem toho aj skúsiť preliezť cez tunely, ktoré sa používajú pri výcviku a vyskúšať si tak, aké je to byť záchranárskym psom. No a samozrejme kto mal záujem, mohol sa skryť do krabíc a nechať sa nájsť záchranárskym psom.