Pátracia akcia Radobica 22.4.2012

Dňa 22.4.2012 sa členovia BKZB zúčastnili pátracej akcie v okolí obce Radobica po nezvestnom 45 ročnom mužovi. Pátranie prebiehalo v spolupráci s viacerými dobrovoľnými záchranárskymi organizáciami (DHZ Pole Trnava, Orava Rescue System, Mestský hasičský zbor Martin, BBHS,SAR DA,...). Akcie sa zúčastnilo približne 130 záchranárov, 30 psov a 50 ks rôznej techniky. Z Bratislavskej kynologickej záchranárskej brigády sa pátrania zúčastnilo 11 ľudí a 10 psov.
Pátranie začalo o 9:30 zvolaním veliteľov jednotlivých skupín, kde podali hlásenie o stave, množstve ľudí, psov a techniky svojej skupiny. Následne sa presunuli do obecného úradu, kde nasledovalo pridelenie jednotlivých zón prehľadávania pátracím skupinám. Po rozdelení sa velitelia hlásili na štábe, kde sa k ich skupinám pridali
členovia ORS a miestny obyvatelia. Potom nasledoval odchod na jednotlivé pracoviská.
Po ukončení prehľadania pridelených zón sme sa vrátili na základňu, kde nám bola pridelená ďalšia zóna, ktorá sa nachádzala niekoľko km od obce Radobica. Na pracovisko nás odviezli členovia DHZ Pole na ich
technike. Po prehľadaní lokality bolo pátranie ukončené o 17:00.
Skupina BKZB prehľadala územie o rozlohe približne 4 km2 ktoré v prevažnej miere bolo horského charakteru ale aj časť obce Radobica (kôlne, studne, vodomerné šachty, opustené obydlia,...).
Pátranie po hľadanej osobe bolo síce neúspešné, ale poukázalo na výbornú koordináciu a spoluprácu dobrovoľných záchranárskych organizácií, ktoré dokázali veľmi profesionálne a efektívne prehľadať obrovskú časť územia.

Matúš Nešťák

 

Správa Orava Rescue System

Nezvestného Petra našli mŕtveho v lese

Muž bol obesený, pitva vylúčila cudzie zavinenie smrti.

RADOBICA. Pátranie po nezvestnom 46-ročnom Petrovi Kollárovi z Radobice neskončilo šťastne. Jeho mŕtve telo našli v lesnom poraste.

„Muž bol obesený. Zdravotno-bezpečnostná pitva vylúčila cudzie zavinenie smrti,“ informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Radobičan bol nezvestný od 7. apríla. V tento deň pred obedom ho naposledy videl jeho brat v pohostinstve. Peter si vtedy kúpil energetický nápoj a odišiel. Domov však už nešiel.

štvrtok 3. 5. 2012 16:51 | Marián Kucman


Čítajte viac: https://prievidza.sme.sk/c/6362153/nezvestneho-petra-nasli-mrtveho-v-lese.html#ixzz2macDXsTn