Piešťanský oriešok 30.6.2012

Sobota,  30.6. 2012, Hudobný pavilón „Pod mušľou“, Mestský park Piešťany

V krásny, ba až extra tropický posledný júnový deň sa na poludnie začal ozývať mestským parkom v Piešťanoch štekot psíkov. „Čo to tu dnes bude?“,  kládli otázky okoloidúci na ľudí z piešťanského útulku.  Tí im odpovedali: „ 11. ročník PIEŠŤANSKÉHO ORIEŠKA“. Ide o súťaž psíkov bez rozdielu rasy, s PP aj bez. Súťaží sa v kategóriách PUPPY, JUNIOR, OPEN  a SENIOR. Každá z kategórií má svojho víťaza. Na konci súťaže sa vyhlasuje aj celkový víťaz – Piešťanský oriešok.

Na tejto akcii organizovanej piešťanským útulkom sa po prvýkrát zúčastnila aj BKZB, ktorú cez veliteľku, Ivetu Lipovskú, oslovila nová ašpirantka BKZB Lucka Valentovičová, ktorá sa spolupodielala na príprave Piešťanského orieška.  Na tejto akcii BKZB reprezprezentovali: Ivetka, Beátka, Matúš, Lenka, Lucka, a Matej spolu s ich štvornohými spoločníkmi. Po prvýkrát sa zúčastnila aj najmenšia „členka“ BKZB – malá Ninka :o)

Nakoľko priestor v piešťanskom mestskom parku bol dosť obmezený, BKZB sme okrem stánku s propagačnými materiálmi reprezentovali ukážkami poslušnosti a vyštekaním figurantov v krabiciach. Priestor vyhradený na ukážky bol  mimo pódia, na počet zúčastnených sa k nám prihrnul celkom slušný počet divákov, ktorý pre skúsených psov slúžili ako figuranti. Okrem BKZB program tvoril aj dogdancing a canisterapia. Nasledovalo občerstvenie v neďalekom bufete a večerné kúpanie psov vo Váhu.

Tak ako tento víkend začal v záchranárskom duchu, tak aj pokračoval nedeľným tréningom v neďalekom Hlohovci skúmaním novoobjavenej „ruiny“, ktorú využívajú policajní psovodi na výcvik psov.  Po tréningu sme sa všetci schladili znova vo Váhu a tým zavŕšili víkend v znamení BKZB.

Matej Šiška